# mladi  psiha  mentalnozdravlje  upoznajsebe

Zašto se registrirati?

# mladi  psiha  mentalnozdravlje  upoznajsebe

Tvoj um je lijepo plavo nebo, a tvoje misli i emocije su prolazni oblaci. Nema veze ako su tvoje misli i emocije pozitivne ili negativne. Sve misli i emocije su privremene i ako mirno vježbaš promatranje prolaznih oblaka uvidjet ćeš kako se naše misli i emocije stalno mijenjanju, odnosno dolaze i odlaze. Ne moramo ih analizirati, niti moramo ikako na njih utjecati, plavo nebo je i dalje tu, vježbamo promatranje neba i oblaka. Puštamo oblacima da se kreću, ponekad su slatki i lijepo nam je njih promatrati, ponekad su ružni i tamni, a ponekad su dosadni i bezlični.

Ponekad su ti oblaci crni i olujni, te se lako okupiramo olujnim oblacima i zaboravimo na plavo nebo i to je u redu. Neki put ćeš moći promatrati olujne oblake, ali dok se ne izvježbaš u promatranju crnih oblaka, vrlo često ćeš se naći u oluji i bit će ti teško sjetiti se plavog neba.Obično pokisnemo kad nam se ti oblaci ne sviđaju i borimo se protiv njih i to je prirodno. Nitko ne voli negativne misli i emocije.Kroz vrijeme, vježbajući mindfulness, oni će proći i iznenadit ćeš se ljepotom plavog neba.

Cilj vježbe je uvijek dopustiti svim oblacima da dođu, mirno promatrati što se događa na nebu, igrati se sa oblacima, radoznalo sa umom početnika, bez prosuđivanje i probaj biti balgonaklon prema sebi.

I uvijek se sjeti da je ono što tražiš uvijek tu baš kao PLAVO NEBO.

Zašto se registrirati u OnMyMind aplikaciju?

Prijava u OnMyMind je potpuno dobrovoljna i služi samo da bi aplikacija mogla zapamtiti gdje si stao s lekcijom, dodijeliti ti bedževe uspjeha, znati koje si kvizove i kako ispunio i slično.

Ukoliko to ne želiš, slobodno nastavi s korištenjem OnMyMind sadržaja bez prijave!

Postavi OMM poveznicu na početni ekran svog mobitela.

Ako imaš Android uređaj:

  1. U desnom gornjem kutu klikni na izbornik internet preglednika.
  2. Odaberi “Add to home screen”

Ako imaš iPhone:

  1. Klikni na Share gumb na dnu ekrana
  2. Odaberi “Add to home screen”